Cum funcționează

 AuReferinte.ro

 
AuReferinte.ro este un site cu utilitate socială, care pune în legătură pe cei care dau referințe despre diverse persoane cu cei care le caută și care nu au cum să afle, în alt fel, unii de alții. Semnalează persoanele (angajat, manager etc.) despre care alte persoane sau instituţii pot da referinţe relevante. Este un proiect al lui George Butunoiu si Profit.ro. În curând va fi extins și cu o secțiune similară cu lista companiilor și a altor organizații pentru care există persoane care pot da referințe.

Informațiile afișate pe site:

ID - un cod unic atribuit fiecarei persoane, ca sa poată să fie identificată făra echivoc în cazul în care sunt mai multe cu același nume

Numele - in formatul Nume de familie - Prenume

Facebook, Linkedin - paginile social media ale persoanei (informații publice)

Altele - alte site-uri de Internet în care este menționată persoana (infomații publice: articole de presă, site-uri comerciale etc.)

Nr. Ref - câte persoane diferite au referințe despre persoana în cauză
 

Mod de folosire

Primirea informaţiilor

Orice persoană sau organizaţie care susţine că are informaţii relevante despre un anumit individ şi că este dispusă să le ofere celor care le solicită, ne contactează pe e-mail:

  • Ne confirmă că este dispusă să dea referinţe despre un anumit individ
  • Ne transmite numele şi site-urile PUBLICE care conţin profilul acestuia (cel despre care dau referinţe), în aşa fel încât să poată să fie identificat fără dubii (conturile sale Linkedin, Facebook, site personal, articole care fac o referire fără echivoc la persoana respectivă etc.)
  • NU ne este comunicat conţinutul referinţelor, ci doar disponibilitatea de a da referinţe celor care le solicită. Prin urmare, pe acest site NU SUNT STOCATE REFERINŢE sau alte informaţii!
  • Ne lasă datele de contact ale persoanelor care vor transmite referinţele direct solicitantului.
  • Persoanele despre care există aceste referinţe sunt listate pe site-ul nostru: nume şi profilurile/ sursele PUBLICE

Notă: Ne rezervăm dreptul să refuzăm includerea anumitor persoane în listă, fără să trebuiască sa justificăm această decizie. De pildă, persoane politice cunoscutesau alte personaje despre care există suficient de multe informații in spațiul public, încât referințele de tipul celor vehiculate aici devin irelevante.

Obţinerea referinţelor

Cei care doresc să obţină referinţele despre o anumită persoană listată pe site-ul nostru:

  • Ne contactează şi numesc persoanele despre care doresc referinţele, împreună cu ID-ul unic de pe site.
  • Se identifică, ne lasă datele de contact.
  • AuReferinte.ro transmite aceste date de contact celor care deţin referinţele, rămânând ca aceştia să decidă dacă doresc să-i contacteze pe cei care le solicită, cum şi când vor interacţiona în continuare.

Notă: Recomandăm părţilor implicate să nu ne contacteze pentru a ne comunica rezultatele acestor interacţiuni.

Verificarea celor care dau referinţe

Cei care declară că sunt dispuşi să dea referinţe fac aceste informări către AuReferinte.ro în scris (pe e-mail) şi ne lasă datele de contact, inclusiv un număr de telefon la care sunăm pentru confirmare.

În momentul în care trimitem o solicitare din partea cuiva care cere referinţe, cel care dă referinţele trebuie să ne confirme că a primit solicitarea de la noi (pe e-mail), fără ca aceasta să-l oblige să răspundă solicitării celui care cere referinţele.

Dacă nu primim această confirmare de recepţie în cel mult cinci zile, persoană despre care se dau referinţele este ştearsă din lista de pe site.

AuReferinte.ro stochează în deplină securitate toată corespondenţa cu cei care dau referinţele, fără a face public conţinutul acesteia, sub nicio formă şi în nicio circumstanţă, pe o perioadă de doi ani de la afişarea unui nume în lista noastră. După doi ani de la ştergerea numelui din listă, şi corespondenţa aferentă acelui nume (cu cei care dau referinţe despre el) este ştearsă definitiv.

Protecţia datelor personale

AuReferinte.ro este un site care permite punerea în legătură a celor care pot da referinţe relevante despre anumite persoane cu cei care caută astfel de referinţe. Noi nu înregistrăm aceste referinţe, nu le stocăm, nu punem nicio întrebare celor care sunt dispuşi să le dea, noi doar luăm notă că există anumite persoane dispuse să dea referinţe şi transmitem informaţia celor care au nevoie de ea, apoi îi punem în legătură directă pe unii cu ceilalţi. Nu cerem niciun fel de dată cu caracter personal ale persoanelor despre care se dau referinţe, şi nici nu le transmitem dacă ajung la noi în mod accidental sau în oricare alt fel. Stocăm şi păstrăm (în deplină confidenţialitate) pe perioada menţinerii unui nume în listă identitatea, doar mesajele şi datele de contact ale celor care s-au arătat dispuşi să dea referinţele.

Proprietate

Acest site aparţine unei persoane fizice, George Butunoiu, şi nu are scop comercial, ci urmăreşte un obiectiv social, şi anume punerea în legătură a persoanelor în vederea schimbului de informaţii utile social.
 

Acest serviciu de intermediere 
este gratuit pentru toate părţile implicate!

Lipsa garanţiilorPublicăm un nume pe acest site numai dacă cei care sunt dispuşi să dea referinţele ni se par de încredere şi considerăm că pot da referinţe valide şi relevante despre persoana respectivă. Totuşi, nu verificăm identitatea celor care ne informează că pot da referinţe şi nici nu cerem vreun detaliu legat de referinţă în sine. Prin urmare, nu putem da niciun fel de garanţie, sub nicio formă, că identitatea celor care dau referinţele e reală, că referinţele sunt adevărate, relevante sau utile celor care le solicită.

Contact: mail@aureferinte.ro